+6010-241 4050 | info@lunatots.com
Review Cimilre – Pam Susu (Breastpump) yang Dicadangkan!
Breast pump and bottles on office desk- wellroundedny.com

Review Cimilre – Pam Susu (Breastpump) yang Dicadangkan!

Review Cimilre dari Lunatots

Puan Zatiha Nani, kaunselor dari Lunatots akan berkongsi review Cimilre iaitu breastpump.
Ramai yang bertanya dengan kami, bagaimana rupa Cimilre?
Apa function-functionnya?

Pam Cimilre ialah pam susu heavyduty

Setakat ini, pam Cimilre ialah pam yang heavy duty dan raaaaaaaamai ibu yang mencarinya.
Mengapa dan mengapa?

Pam susu adalah saaaangat penting untuk ibu bekerja.
Ibu menyusu mengambil banyak masa untuk mengepam.
Ianya kerana 3 jam sekali kita akan mengepam susu.

Ramai ibu mengadu tak sempat nak pam 3 kali sekali di pejabat.
Sekali pam mengambil masa hampir 30 minit.
Majikan dan kawan kawan pun pandang semacam.
Iyelah, sekejap sekejap kita hilang ke surau sebab mengepam di pejabat.

Pam Cimilre ialah pam susu heavyduty untuk personal use dan bukannya untuk kegunaan di hospital.

Review Cimilre

Review Cimilre iaitu pam untuk ibu bekerja

Ibu bekerja perlu sentiasa mengepam untuk mengekalkan susu ibu.
Semasa berpantang, susu kita banyak kerana anak sentiasa bersama ibu.
Ibu susukan bayi setiap 2 jam atau bila bayi beri tanda-tanda mahu menyusu.

Namun bila ibu masuk bekerja dan tak konsisten mengepam.
Tiba-tiba aja selepas satu ke dua minggu, susu menjadi drop.

Mungkin kerana ibu skip jadual pam dimana sepatutnya 3 jam sekali namun mungkin ibu mengepam 5 jam sekali.

Melaburlah dalam pam yang elok

Sangat banyak pam susu di pasaran yang menjanjikan harga yang rendah.
Namun, review Cimilre menyatakan pam ini adalah pam heavy duty kerana lifetime nya membolehkan ibu mengepam selama 2 tahun bekerja.

 

Ibu mengandung sangat perlu mendapatkan pam heavy duty seperti pam ini – Review Cimilre dari kaunselor Puan Zatiha Nani.
“Alang-alang membeli, biar beli pam yang baik terus”

Review Cimilre – Pam yang terbaik!

Sepanjang sesi LIVE di Facebook Lunatots, beberapa orang ibu meninggalkan komen tentang pam Cimilre yang sangat bagus.
Beberapa pelanggan Lunatots yang telah mendapatkan pam dari kami sejak 2009, bertanya kan soalan

“Berapa ribu pam ni Cik Nani sebab bagus sangat”


Pam Susu Cimilre
Pam Cimilre boleh dijadikan pam single dan juga pam double.
Ianya mempunyai ‘prevention backflow‘ untuk mengelakkan susu termasuk kedalam motor pam susu.
Jika Puan-Puan mendapatkan pam Cimilre, Puan masih boleh gunakan botol susu bersaiz biasa.

Jadi botol tersebut boleh disambungkan terus kepada tiub pam susu Cimilre.
Botol susu bersaiz biasa agak mudah didapati dipasaran.

Review Cimilre dari pengguna Lunatots – “Senang nak cuci, senang nak guna. I like!”

Bahagian yang perlu dicuci hanya tiga bahagian sahaja iaitu botol, membran serta valve.

Pam Cimilre – bunyi sangat perlahan!

Bunyi pam Cimilre lebih perlahan dari Spectra 9.
Cimilre dan Spectra adalah daripada syarikat yang sama. Bagus kan!

 

Button pink ialah button On.
Semasa awal-awal baby menyusu, baby akan menyusu dengan lebih laju.
Pam Cimilre (massage) mimic baby’s suckling – dimana ianya laju selama lebih kurangn 2 minit.
Level massage ada 5!
Bermula dari 1 perlahan kepada 5.

 

Fesida AngelinaHye cik nani…sy bru beli n dh guna 3minggu.. antara pam yg trbaik penah sy guna..”

Breastpump Lunatots Cimilre

Selepas massage, pam susu akan berubah kepada fasa sedutan expression (gambar air menitik).

Tanpa tekan, fasa ini akan berubah dari massage ke expression selepas 2 minit.
Namun ibu jika mahu cepat, boleh tekan butang expression.
Expression ada 10 level.

Boleh baca mengenai letdown refleks disini. 

 

Review Cimilre dari Cik Nani “Saya jatuh cinta dengan pam susu yang kecil dan comel ini”

Pam susu ini memang kecil comel.
Beratnya hanya 250g.

Jika ibu mahu dapatkan dari website, klik sahaja link ini ya!

 

Ianya sangat sesuai untuk ibu bekerja yang ada pergerakan seperti nurse, guru atau bahagian kaunter hadapan.
Pam ini mempunyai tiub yang panjang dan tidak mudah ter’ON’ buttonnya.

Pam ini adalah rechargeable!

Maksudnya kita charge malam waktu dirumah dan pam susu ibu ini boleh digunakan di tempat kerja tanpa perlu mencari power plug atau sebarang power bank.
Ia boleh digunakan tiga ke empat kali sewaktu bekerja.

 

Pam Cimilre dari Lunatots dapat free handsfree kit!

Kalau beli asing, handsfree kit ni berharga dalam RM250.
Namun dalam set dari Lunatots ini dapat percuma tauuuuuu.
Sekali dalam pakej!

Dapatkan pam susu Cimilre di link ini ya!

 

Handsfree Cimilre

Rugi jika beli asing sebab Lunatots berikan harga saaaaaaaaaaaaaaaaangat istimewa untuk ibu-ibu.
Dapat 2 corong, dapat 2 botol, dapat tiub, dapat prevention backflow dan dapat charger (untuk pam sahaja).

Jika ada ibu-ibu yang dah ada breastpump dan mahu handsfree sahaja?
Cimilre handsfree ini boleh digunakan bersama-sama dengan sebarang pam yang mempunyai tiub seperti Medela Freestyle, Spectra, Autumnz.

Pakai baju longgar ya untuk menggunakan handsfree kit ini.

Boleh dapatkan di link ini (klik sahaja)

Semoga membantu ibu-ibu memilih pam yang terbaik untuk ibu menyusu dan bekerja.

Tips bagaimana memilih pam susu yang sesuai untuk kita di link ini.

Jika ibu-ibu mahu terus berhubung dengan Cik Luna, klik guna phone untuk WhatsApp terus  ya disini!

 

Pam Susu Lunatots Mudah

Salam sayang dari Puan Zatiha Nani (Cik Nani) untuk semua ibu menyusu.

 

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart