+6010-241 4050 | info@lunatots.com
MilkBooster : Pertimbangkan Lima (5) Perkara Ini Sebelum Memilihnya

MilkBooster : Pertimbangkan Lima (5) Perkara Ini Sebelum Memilihnya

MilkBooster tu apa?

Untuk ibu yang pertama kali hamil dan mahu menyusukan — mesti ambil tahu tentang MilkBooster ya.
Ianya ialah makanan yang membanyakkan susu ibu.
Nak tahu tentang Milk Booster dan fungsinya boleh baca disini

Lihat Lima(5) Perkara ini Sebelum Mengambil MilkBooster

Huwaa…Ibu mana tak susah hati kalau anak menangis didalam pantang.
Bila dia minum susu macam tak kenyang.
Ibu tertanya-tanya, dimanakah kurangnya sehingga susu ibu macam sikit?

 

Jom pertimbangkan lima (5) perkara ini sebelum mengambil MilkBooster.

Info Pertama #1 Jaga Pemakanan Ibu

Ibu berpantang kena makan dengan sihat.
Pagi, tengahari dan petang — wajib makan nasi (karbohidrat).
Selang masa setiap 2 jam mesti makan roti.

Perut tak boleh sempat lapar tau.

Nak resepi untuk selepas bersalin normal ataupun caesar klik ni 

Ibu mesti makan dengan sihat.
InshaAllah lepas tu kalau ambil MilkBooster, susu akan semakin meriah.

Info Kedua #2 Kena Tahu Tentang Supply and Demand

Ini perkara WAJIB ibu kena tahu tentang penyusuan susu ibu.
Ini basic dalam penyusuan susu ibu.

Tak boleh ambil penggalak susu dan tak menyusukan baby tau.
Kena pam semasa baby tidur. Pendek kata kena buat tiga (3) perkara ni.

milkbooster

Yang Pertama : Menyusu secara terus (direct feeding) setiap 2 jam bila bersama
Yang Kedua     : Pam susu 3 jam sekali ditempat kerja
Yang Ketiga     : Ambil Milk Booster

Yang Ketiga #3 Rujuk Laman Web yang Dipercayai.

MilkBooster juga dikenali sebagai Galagtagogues.
Rujuk Wikipedia mengenainya di link ini.

Laman web yang dipercayai turut membantu ibu membuat pilihan.
Senarai Galagtagogues yang dipercayai ialah :

The Milk Story dihasilkan dari campuran halba (fenugreek) dan coklat yang membantu meningkatkan susu ibu.
Rumusan sejak 2011 membantu ibu menyusu di Malaysia, Singapura dan Brunei.

milkbooster

Yang penting, rasanya saaaaaaangat sedap. 
Beritahu ibu ini kepada kami “Alhamdulillah. Production makin naik lepas minum choco fenugreek drink. Tastewise pun sedap, rich cocoa taste & tak manis.”

Yang Keempat #4 Rujuk Kaunselor Susu Ibu

Kaunselor Susu Ibu sangat membantu ibu menyusu dalam penyusuan susu ibu.

Puan Zatiha Nani Ishak ialah kaunselor susu ibu Lunatots.
Beliau banyak membantu ibu yang menghadapi masalah susu ibu.

Pengalaman dan ilmunya dapat membantu ibu yang mahu meneruskan penyusuan dan bekerjaya.

Kaunselor Susu Ibu

Beliau boleh dihubungi melalui klik link ini 

Link untuk belajar tentang penyusuan susu ibu di sini

Yang Kelima #5 Rujuk Testimoni Penggalak Susu

Banyak artikel atau laman web yang berkongsi kebaikan penggalak susu di Internet.
Sejak 2007, Lunatots menemani perjalanan penyusuan keibubapaan di Malaysia.

Penggalak Susu Milk Booster

Semoga kisah kejayaan ibu-ibu menyusu di link ini dapat memberikan inspirasi kepada ibu lain.

Puan Zuha beritahu kami..
Biasa dapat 5 oz je. Lepas consume MilkBooster The Milk Story, Alhamdulillah (Gambar dihantar dapat hampir 15 oz!)

Pastinya memilih Milk Booster terbaik adalah matlamat ibu-ibu sepanjang menyusukan.
Layari laman web untuk produk dari Lunatots.

Risau susu ibu sikit? Baca disini tulisan konsultan kami ya.

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart